Adam Reimer is the outreach and evaluation scientist at the National Wildlife Federation. After background training in wildlife ecology and management, he went on to establish himself as a leader in research on agricultural conservation decision-making at Purdue University (Indiana) and Michigan State University. With over 20 peer-reviewed publications, Adam’s research has focused on farmer decisions to adopt key conservation practices, including no till, cover crops, field buffers, and nutrient management practices. He brings his experience in conservation behavior change to support the National Wildlife Federation’s sustainable agriculture and outreach programs, providing expertise in evaluating behavior change impacts of these programs. Adam has a B.S. in wildlife from Purdue University, a M.S. and M.P.A. from Indiana University, and a Ph.D. in natural resources social science from Purdue University.

Understanding the barriers and motivations to adoption of conservation agriculture - November 29 at 12:10 pm EST

Tackling the water quality and conservation challenges in agriculture requires technical and economic knowledge and tools, but cannot stop there. Expanding the use of conservation or regenerative farming and ranching practices requires an understanding of the decision-making processes of agriculturalists. Decades of research has revealed the multitude of factors that can be barriers or motivations for conservation adoption, and the complexities of the interactions of these factors. This presentation will give a broad overview of these barriers and motives, how they are experienced by different producers in differing contexts, and how this understanding can improve conservation outreach.

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Adam Reimer est le scientifique chargé de la sensibilisation et de l’évaluation à la National Wildlife Federation. Après une formation de base en écologie et en gestion de la faune, il s’est imposé comme un leader de la recherche sur la prise de décision en matière de conservation agricole à l’université Purdue (Indiana) et à l’université d’État du Michigan. Avec plus de 20 publications évaluées par des pairs, les recherches d’Adam se sont concentrées sur les décisions des agriculteurs d’adopter des pratiques de conservation clés, notamment le zéro labour, les cultures de couverture, les zones tampons et les pratiques de gestion des nutriments. Il met son expérience du changement de comportement en matière de conservation au service des programmes d’agriculture durable et de sensibilisation de la National Wildlife Federation, en apportant son expertise dans l’évaluation des impacts de ces programmes sur le changement de comportement. Adam est titulaire d’un baccalauréat en sciences de la faune de l’Université Purdue, d’une maîtrise en sciences et d’une maîtrise en administration publique de l’Université de l’Indiana et d’un doctorat en sciences sociales des ressources naturelles de l’Université Purdue.

Comprendre les obstacles et les motivations en matière d’adoption de l’agriculture de conservation - 29 novembre à 12 h 10 EST

Pour relever les défis de la qualité et de la conservation de l’eau en agriculture, il faut bien sûr des connaissances et des outils techniques et économiques, mais cela ne suffit pas. Pour étendre l’utilisation des pratiques agricoles et d’élevage de conservation ou régénératives, il faut comprendre les processus décisionnels des agriculteurs. Des décennies de recherche ont révélé la multitude de facteurs qui peuvent être des obstacles ou des motivations en matière d’adoption de la conservation et la complexité des interactions entre ces facteurs. Cette présentation donnera un aperçu général de ces obstacles et motivations, de la façon dont ils sont vécus par différents producteurs dans des contextes différents et de la façon dont cette compréhension peut améliorer la sensibilisation à la conservation.